Majorstuen
Spesialistsenter

Behandling av iliosacralledd

Majorstuen Spesialistsenter

Smerter i bekkenet

Smerter i bekkenet er vanligere enn man tror. Men kan være en vanskelig diagnose å stille og behandle. Slike smerter blir ofte mistolket som ryggsmerte. 15% av ryggpasientene har egentlig sitt smertefokus i bekkenet. Dette er den glemte diagnosen.

Bekkensmerter omfatter smerter fra iliosacral-leddet (IS-ledd, bekkenledd), halebenssmerte, muskelsmerter eller smerter knyttet til indre bekkenorganer.

IS-leddsmerter hos kvinner kan oppstå etter bekkenløsning under svangerskap. Man kan også se det ved inflammasjoner som Bechterew eller psoriasis artritt. Skader med kraftig kompresjon av bekkenringen, samt artrose, kan også gi IS-leddsmerte.

Diagnosen stilles ved kliniske tester og diagnostiske blokader. Diagnostiske blokader gjøre vi i røntgengjennomlysning. Dersom pasienten blir smertelindret av en injeksjon med lokalbedøvelse i IS-leddet har vi bekreftet diagnosen. Hvis leddet er irritert kan det være aktuelt å også legge til kortison som er et betennelsesdempende middel. Andre behandlingsalternativer er avhengig av effekt og varighet av de intraartikulære blokadene.

For å oppnå forlenget smertefrihet har vi god erfaring med å gjøre denervering med radiofrekvens av IS- leddet. Vi bruker da en spesialelektrode som kalles Simplicity. Denne plasseres på medialsiden av IS- leddet, kobles til en RF- generator som varmer opp en lengde på 6 cm langs elektroden til 80° og koagulerer nerveforsyningen inn til IS leddet. Dette kan gi flere års smertefrihet.

Iliosacralleddet

Telefon

(+47) 22 00 80 25

Facebook

Følg oss på Facebook

Kirkeveien 64 A, 0364 Oslo

Majorstuen Spesialistsenter er en privat spesialist klinikk hvor vi utreder og behandler alle typer rygglidelser. Vi holder til i Majorstuhuset og er en del av Majorstuen Spesialistsenter.

E-post

post@majorstuenspesialistsenter.no

Åpningstider

Man - Fre: 08:00 - 15:00

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle